T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Süleyman Demirel İlkokulu

Pandemi Dönemi Okul Kuralları

PANDEMİ SÜRECİNDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

VE

ALINACAK TEDBİRLER

 

1-      Öğrencilerin okula bırakılması ve okuldan alınması sırasında personel ve veliler maske takmalıdır.

2-      Mümkünse öğrenciyi her gün aynı velinin bırakması ve alması sağlanmalıdır. Mümkünse büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanlar öğrencileri bırakıp almamalıdır.

3-      Okula giriş/çıkış saatlerinde öğrenciler veliler tarafından okul dışında teslim alınıp bırakılacaktır. Velilerin okul bahçesine bu süreçte girmeleri yasaktır.

4-      Okulumuza salgın döneminde gerekli tedbirler almak koşuluyla acil durumların dışında ziyaretçi kabul edilmeyecektir.

5-      Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtileri olan / gelişen, COVID-19 tanısı alan veya temaslısı olan öğretmen, öğrenci ya da çalışanlar tıbbi maske takılarak, COVID-19 yönünden değerlendirilmek üzere sağlık kurumuna yönlendirilecektir.

6-      Okulda iken hastalık belirtileri başlayan öğrencilerin en kısa sürede ailesi ile iletişime geçilmeli ve hasta öğrenci ayrı bir yerde izole edilecektir. Hasta öğrencilerin yakın temaslısı öğrenci ve personel evlerine gönderilecektir. İl/ilçe sağlık müdürlüğüne bildirilecektir.

7-      Temaslı takibi için sınıflarda aynı öğrencini aynı yerde oturacaktır. Öğrencilerin oturma düzenleri değiştirilmeyecektir.

8-      Kitap, kalem vb. eğitim malzemeleri kişiye özel olmalı, öğrenciler arası malzeme alışverişi yapılamayacaktır.

9-      Öğrenciler mümkünse aynı sınıflarda ders görmeli, sınıf değişikliği yapılmayacaktır.

10-  COVID-19 vakası olması durumunda o sınıf boşaltılacak,  24 saat süreyle havalandırılıp ve boş tutulması sağlanacaktır. Bunun sonrasında temizliği yapılacaktır.

11-  Öğrencilerde hastalık belirtileri başlarsa okula gönderilmeyecek ve okul idaresi ve öğretmen hemen bilgilendirilecektir.

12-  Okul mescidi veliler tarafından kullanılamayacaktır.

13-  Öğrenciler mümkün olduğu kadar kumanya şeklinde, sınıflarda aynı grup içerisinde yemek yemesi tercih edilecektir. Veliler öğle arası okula gelip öğrencilere yemek yediremeyeceklerdir. Öğrencilerin öğle yemekleri sabah okula gelirken hazırlanmalıdır.

14- Her veli, aşağıda örneği sunulan BİLGİLENDİRME FORMU VE TAAHHÜTNAME formunu doldurarak öğretmeni vasıtasıyla okul idaresine teslim ettikten sonra çocuğunun okula devamını sağlayacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.03.2021 - Güncelleme: 21.03.2021 21:01 - Görüntülenme: 603
  Beğen | 10  kişi beğendi